LO Stats medlemsforbund har i dag om lag 53.000 medlemmer i Spekter. I tillegg til store foretak som NSB, Posten, Avinor og NRK, omfattes også helseforetakene og en rekke andre små og mellomstore virksomheter av dette tariffoppgjøret.

I område 8 (Posten) gikk forhandlingene greit. Partene i konsernet kom tidligere i denne uka fram til et forhandlingsresultat som Postkom er tilfreds med.  Her kan du lese mer om resultatet. I dagene som fulgte ble det også enighet i datterselskapene, slik at forhandlingsutvalget i LO Stat kunne anbefale resultatet i dag. Medlemmene skal nå stemme over resultatet.

Det første bruddet kom også i dag. Område 5 (Nettbuss) går til mekling med stor avstand mellom partene. Datoene for mekling kommer senere.

Så er det også oppnådd enighet i noen andre virksomheter. Men et område er ikke i mål før alle virksomhetene er på plass. Dette er spesielt en utfordring i område 9, som er et samleområde med mange ulike virksomheter. LO Stat og Spekter gir bistand når forhandlingene går seg fast, og behovet for hjelp er stort.

Bistand ytes også i flere av de store virksomhetene. NRK mens dette skrives, NSB det samme, Avinor/OSL er fastlåst og en avklaring forventes til uka. Forhandlingene er også utfordrende i Norges Bank.

Helseforetakene setter egne frister i oppgjøret. De er fortsatt ikke klare, men vi kommer tilbake med informasjon om dem når de foreligger.

LO Stats forhandlingsleder i Spekter, Eivind Gran, mener det er mange utfordringer i årets oppgjør.

- Mandag ettermiddag har vi det totale omfanget i samleområdet (område 9), og da vil opptellingen vise hvor arbeidskrevende dette blir. Men vi ser allerede nå at 2012 oppgjøret i Spekter blir utfordrende. Men vi får bare gyve løs, sier han.

På denne siden kan du lese mer om Spekters avtalemodell og nyheter fra oppgjøret.