Lønn og avtaler

LO Stat er forhandlingsorganisasjonen som inngår avtalene om de overordnede lønns- og arbeidsvilkårene med arbeidsgiverne i staten og arbeidsgiverforeningen Spekter. Her er kort om de forskjellige avtalene:

Siste nytt fra LO Stat

 • Direktesending fra Kartellkonferansen

 • Kartellkonferansen 2022 - Endelig program

  22. november samler LO Stat igjen et stort antall tillitsvalgte til Kartellkonferansen på Gol. Kartellkonferansen preges av krigen i Ukraina og krevende tider her hjemme.

  Her kan du se se hele programmet (PDF, 1MB).

   

 • Enighet i CargoNet - mekling utgår

  I dag skulle det vært mellom mellom LO Stat og Spekter for Norsk Lokomotivmannsforbund sine medlemmer i CargoNet. Partene er kommet til enighet, og meklingen utgår. 

 • SISTE! Tog-mekling fortsetter på overtid

  I dag klokken 10.00 startet LO Stat mekling med Spekter for Spordrift AS og OneCo Networks AS. Ved midnatt var det fortsatt ikke funnet noen løsning, og meklingen fortsetter på overtid. Kommer ikke partene til enighet kan det bli streik fra onsdag morgen 15. juni.

  For OneCo Networks handler uenigheten om fordeling av lønnstilleggene. For Spordrift er beregning av arbeidstid i turnus stridens kjerne.

  LO Stat mekler på vegne av Norsk Jernbaneforbund (NJF), Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) og EL og IT Forbundet.

  Her vil en streik ramme.

  Ved en streik tar EL og IT Forbundet ut 81 medlemmer i OneCo Networks. Det er Trøndelag og Oslo som rammes.

  NJF tar ut 117 medlemmer i Spordrift. Fagområdene bane, signal og strømforsyning tas ut på tjenestestedene Narvik, Alnabru, Lillestrøm og Asker.

   

   

 • Ny kulturpensjon godkjent av medlemmene

  Medlemmene i kultursektoren har sagt ja til pensjonsavtalen fra meklingen i begynnelsen av mai. Uravstemningene viser et klart flertall for den nye pensjonsordningen, som dermed kan iverksettes sammen med resten av lønnsoppgjøret i kultursektoren.

  Her kan du lese mer om resultatet fra meklingen.

 • Ingen LO-streik i staten

  Det blir ingen streik for LO Stat-forbundenes medlemmer i staten etter at partene ble enige hos Riksmekleren tirsdag.

  - Vi fått gjennomslag for våre hovedprioriteringer og sikret et godt resultat for våre medlemmer uten å måtte streike, sier LO Stat-leder Egil André Aas.

  Se hele pressemeldingen

 • Meklingen fortsetter på overtid

  Kl. 23.58: Meklingen i statsoppgjøret fortsetter på overtid.

 • Meklingen i staten: - Det jobbes godt

  Kl. 21.30: Riksmekler Mats Ruland beskriver stemningen i meklingen i staten som god, og legger til at partene jobber godt fram mot fristen ved midnatt.

  Ruland møtte pressen like etter klokka 21 i kveld, og fortalte om en konstruktiv prosess. Han fortalte at det har vært jobbet godt gjennom hele helga, men ville ikke spå om resultatet.
  - Jeg har håp om en løsning, men det gjenstår mye jobb fortsatt, sa han.
  På bildet intervjues han av TV2s Staal Talsnes.

  Riksmekleren i intervju kvelden før meklingsfristen

 • Mot meklingsfristen i statsoppgjøret

  Mange vet det kanskje ikke. Arbeidet med et tariffoppgjør starter gjerne før jul året før. Etter en lang marsj er vi kommet til et viktig tidspunkt. Siste dag i mekling. Nå skal det avgjøres. Og alt er hemmelig.

  Her snakker vi om en lang økt for forhandlingsutvalget. Frist ved midnatt. Enten blir vi enig, eller så blir det konflikt i staten tirsdag. Da vil i så fall litt over 1000 LO-medlemmer bli tatt ut i streik.