Lønn og avtaler

LO Stat er forhandlingsorganisasjonen som inngår avtalene om de overordnede lønns- og arbeidsvilkårene med arbeidsgiverne i staten og arbeidsgiverforeningen Spekter. Her er kort om de forskjellige avtalene:

Siste nytt fra LO Stat

 • SE DIREKTE 12.00: Støttemarkering for busstreiken

  Felles markering for streikende bussjåfører. https://vimeo.com/event/321983 

  Torsdag 24. september klokken12:00 har Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet en felles markering på Youngstorget for de streikende bussjåførene. Det blir appeller fra de fire forbundslederne samt Mukhtar Ahmad, tillitsvalgt på UNI-buss.  #busstreik

 • Busstreiken trappes opp

  Busstreiken trappes opp Streiken i bussbransjen trappes opp med over 4500 nye bussjåfører førstkommende lørdag. Da vil nesten 8500 bussjåfører over landet være i streik. Streiken trappes opp over hele landet. Les mer...

 • Streik i vekterbransjen

  Meklingen mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel førte ikke fram og dermed blir det streik fra onsdag klokken 1200. Meklingen pågikk i 6 og halv time på overtid uten at det lykkes å komme til enighet. Norsk Arbeidsmandsforbund har tatt ut 420 vektere i første streikeuttak. YS-forbundet Parat har tatt ut 383 vektere. Les mer.

 • Kommuneoppgjøret er i havn

  LO Kommune er tilfreds med å få enighet om å opprettholde medlemmenes kjøpekraft, samt styrking av arbeidet for heltid og bedre uttelling for kompetanse, i kommuneoppgjøret som kom i havn natt til onsdag 16. september.

  Les mer

 • Til helgen kan 3.800 bussjåfører gå ut i streik

  – Vi kan ikke akseptere at bussjåførene taper kjøpekraft. Det er ingen forhold som kan forsvare en slik utvikling, sier Jane Brekkhus Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund.

  LO Stat er med i forhandlingene på vegne av Fagforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund, HK i Norge og FLT. Totalt blir 3.800 bussjåfører i LO-forbundene og YS-forbyndet YTF tatt ut i en eventuell streik. Meklingen starter fredag 18. september med frist lørdag 19. september ved midnatt. Ved en eventuell streik blir Oslo og Viken berørt.

 • Brudd i statsoppgjøret

  LO Stat, YS Stat, Unio og akademikerne brøt mandag ettermiddag forhandlingene i hovedoppgjøret i staten. Oppgjøret havner nå på Riksmeklerens bord. LO Stat-leder Egil André Aas sier han er svært skuffet over manglende forhandlingsvilje fra statens side.

 • Uenighet om pensjon i teaterne

  Partene i forhandlingene om teateroverenskomsten ble ikke enige. Dermed går oppgjøret til sentrale forhandlinger mellom LO Stat og Spekter. Fristen for å bli enige er 23. september.

 • Mekling for bussbransjen 18. og 19. september

  Det er brudd i lønnsforhandlingene i bussbransjen. Meklingen vil foregå 18. og 19. september. Riksmekler Mats Ruland leder meklingen. Bussbransjen forhandler felles for alle fagforbund og arbeidsgiverorganisasjoner. LO Stat er med i forhandlingene på vegne av Fagforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund, HK i Norge og FLT.