Lønn og avtaler

LO Stat er forhandlingsorganisasjonen som inngår avtalene om de overordnede lønns- og arbeidsvilkårene med arbeidsgiverne i staten og arbeidsgiverforeningen Spekter. Her er kort om de forskjellige avtalene:

Siste nytt fra LO Stat

 • SISTE! Tog-mekling fortsetter på overtid

  I dag klokken 10.00 startet LO Stat mekling med Spekter for Spordrift AS og OneCo Networks AS. Ved midnatt var det fortsatt ikke funnet noen løsning, og meklingen fortsetter på overtid. Kommer ikke partene til enighet kan det bli streik fra onsdag morgen 15. juni.

  For OneCo Networks handler uenigheten om fordeling av lønnstilleggene. For Spordrift er beregning av arbeidstid i turnus stridens kjerne.

  LO Stat mekler på vegne av Norsk Jernbaneforbund (NJF), Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) og EL og IT Forbundet.

  Her vil en streik ramme.

  Ved en streik tar EL og IT Forbundet ut 81 medlemmer i OneCo Networks. Det er Trøndelag og Oslo som rammes.

  NJF tar ut 117 medlemmer i Spordrift. Fagområdene bane, signal og strømforsyning tas ut på tjenestestedene Narvik, Alnabru, Lillestrøm og Asker.

   

   

 • Ny kulturpensjon godkjent av medlemmene

  Medlemmene i kultursektoren har sagt ja til pensjonsavtalen fra meklingen i begynnelsen av mai. Uravstemningene viser et klart flertall for den nye pensjonsordningen, som dermed kan iverksettes sammen med resten av lønnsoppgjøret i kultursektoren.

  Her kan du lese mer om resultatet fra meklingen.

 • Ingen LO-streik i staten

  Det blir ingen streik for LO Stat-forbundenes medlemmer i staten etter at partene ble enige hos Riksmekleren tirsdag.

  - Vi fått gjennomslag for våre hovedprioriteringer og sikret et godt resultat for våre medlemmer uten å måtte streike, sier LO Stat-leder Egil André Aas.

  Se hele pressemeldingen

 • Meklingen fortsetter på overtid

  Kl. 23.58: Meklingen i statsoppgjøret fortsetter på overtid.

 • Meklingen i staten: - Det jobbes godt

  Kl. 21.30: Riksmekler Mats Ruland beskriver stemningen i meklingen i staten som god, og legger til at partene jobber godt fram mot fristen ved midnatt.

  Ruland møtte pressen like etter klokka 21 i kveld, og fortalte om en konstruktiv prosess. Han fortalte at det har vært jobbet godt gjennom hele helga, men ville ikke spå om resultatet.
  - Jeg har håp om en løsning, men det gjenstår mye jobb fortsatt, sa han.
  På bildet intervjues han av TV2s Staal Talsnes.

  Riksmekleren i intervju kvelden før meklingsfristen

 • Mot meklingsfristen i statsoppgjøret

  Mange vet det kanskje ikke. Arbeidet med et tariffoppgjør starter gjerne før jul året før. Etter en lang marsj er vi kommet til et viktig tidspunkt. Siste dag i mekling. Nå skal det avgjøres. Og alt er hemmelig.

  Her snakker vi om en lang økt for forhandlingsutvalget. Frist ved midnatt. Enten blir vi enig, eller så blir det konflikt i staten tirsdag. Da vil i så fall litt over 1000 LO-medlemmer bli tatt ut i streik.

 • Statsoppgjøret startet 20. april

  20. april starter lønnsoppgjøret i staten med overlevering av krav. Forhandlingsfristen er 30. april ved midnatt. I tilfelle enighet i forhandlingene avtales frist for uravstemning mellom partene da. I tilfelle brudd blir det to uker mekling, og deretter en uke tvungen mekling.

  Her kan du lse mer om lønn og avtaler i staten.

 • Spekter-forhandlingene starter 5. april

  Lønnsforhandlingene mellom LO Stat og Spekter starter klokken 10.00 tirsdag 5. april. Årets oppgjør er et hovedoppgjør, det vil si at partene forhandler både lønn og tekstkrav i overenskomstene (tariffavtalene). Først forhandles det sentralt (A-delen), deretter starter forhandlingene ute på virksomhetene (B-delen) og for helse (A2).

  Her kan du lese mer om lønn og avtaler i Spekter-området.