- Dette var en mekling som så vrien ut da vi startet, men som gikk relativt smertefritt. Jeg er tilfreds med at vi slapp å sende medlemmene i MFO ut i konflikt, sier Lise Olsen, som ledet forhandlingsdelegasjonen på vegne av LO Stat.

Oppgjøret gir MFOs medlemmer i Operaen en lønnsøkning på gjennomsnittlig 18 000 kroner i året fra 1. april i år. Resultatet går nå til uravstemning.

- Vi er godt fornøyd med dette resultatet, sier forbundsleder i MFO, Renée Rasmussen. Dette er et rettferdig lønnsoppgjør for våre medlemmer og dersom Operaen følger opp i de neste oppgjøra kan dette blant annet være med på å sikre rekrutteringen til Operaen i årene som kommer.

Aïda og Askepott går som planlagt

MFO varslet at to sangsolister og fire dansere ville bli tatt ut i streik fra arbeidsdagens begynnelse lørdag 2. juni dersom meklingen ikke førte fram. Produksjonene Askepott og Aïda ville ha blitt rammet av en eventuell konflikt.

- Vi er utrolig glade for at meklingen ble avsluttet med enighet slik at vi slapp å streike, sier hovedtillitsvalgt ved Operaen, Jan Koop.

Etter tøffe forhandlinger er dette et resultat vi er fornøyde med. Nå kan vi konsentrere oss fullt og helt om de fantastiske forestillingene vi har her på huset framover, sier en lettet Koop i pausen på vei inn til andre akt av forestillingen Den fjerde nattevakt.