Dette er endringene i regjeringen:

Hanne Bjurstrøm går ut av regjeringen, Jonas Gahr Støre blir ny helse- og omsorgsminister, Espen Barth Eide tar over som utenriksminister. Anne-Grete Strøm-Erichsen går tilbake til Forsvarsdepartementet, Annikken Huitfeldt tar over som arbeidsminister og Hadia Tajik blir ny kulturminister.

- Det er forståelig at Jens Stoltenberg ønsket å gjøre endringer ett år før valget. Jeg tror få kan sette seg inn i hvilket umenneskelig arbeidspress og trykk en statsråd utsettes for. Det skaper naturligvis slitasje hos den enkelte. Men også en regjering som sådan utsettes for slitasje, så endringene var ikke uventet, sier Tone Rønoldtangen.

Hun slår fast at hun kommer til å savne Hanne Bjurstrøm som statsråd i Arbeidsdepartementet.

- Vi har jobbet tett med henne, nettopp fordi hun har hatt ansvar for mange av "våre saker". Hun har levert resultater og har samtidig lyttet til fagbevegelsen. Riktig nok har hun i det siste fått kritikk for bruken av tvungen lønnsnemd mot flere streiker. Det vil uansett ikke overskygge resultatene hun har oppnådd, mener Rønoldtangen.

Rønoldtangen ønsker velkommen og ser fram til å samarbeide med Annikken Huitfeldt, som etterfølger Bjurstrøm.

- Vi kommer nok raskt til å be om et møte for å ta en prat om utfordringene, sier hun

I  Anne-Grete Strøm-Erichsen får LO Stat-lederen også møte en bekjent. Rønoldtangen var hovedtillitsvalgt for NTL i Forsvaret forrige gang Strøm-Erichsen var forsvarsminister, og de hadde god dialog. - Forsvaret er viktig for oss i LO Stat, så det er betryggende å få henne tilbake, sier hun.

Så tror hun også Støre og Barth Eide er gode valg i sine departementer.

- Og så er det jo et spennende valg med Hadja Tadjik som kulturminister da. Joda, dette blir et godt lag, slår Rønoldtangen fast.

 

-