- Vi hadde et ønske om at den rødgrønne regjeringen skulle få fortsette, og jobbet også for at det skulle skje. Nå ble det ikke slik og det må vi ta til etterretning, sier Rønoldtangen.

Hun skryter av de tillitsvalgte i LO Stat og forbundene som har gjort en kjempejobb for å synliggjøre viktige spørsmål i forhold til arbeidsliv og velferdsstaten.

- De har ingen grunn til å henge med hodet. Det er gjort en veldig god jobb der ute, konstaterer hun.

Hun sier seg fornøyd med at Arbeiderpartiet fortsatt er landets største parti og at alle de rødgrønne partiene fortsatt er representert på Stortinget.

- Spesielt SV spøkte det lenge for. Det var en lettelse at de kom over sperregrensa, sier hun.

Rønoldtangen mener det blir spennende å se hvordan en ny regjering blir seende ut. Selv om de borgerlige sitter med et klart flertall, gjenstår det mye før de kan si at de har en styringsdyktig regjering.

- Akkurat det får vi bare avvente, konstaterer hun.

Hun har ikke så veldig lyst til å spå om hvilke utfordringer som venter LO Stat med en ny regjering.

- De har pratet mye om fornyelse og endring av kurs i denne valgkampen, men vi har fortsatt til gode å høre hva de konkret har tenkt til å gjøre. Vi får vente og se hva som kommer, sier hun og legger til:

- Det er et viktig moment at våre medlemmer ikke bare velger nytt storting, men også arbeidsgiver. Selv om det er personaldirektøren som er vår formelle motpart, kommer det naturligvis politiske signaler fra statsråden og regjeringen, sier Rønoldtangen.

- Men dette er jo ingen ny situasjon for oss. Vi har forholdt oss til skiftende regjeringer, også borgerlige. Og skal nok takle det denne gangen også.