Det er litt av et puslespill som skal legges før over 200 tillitsvalgte, innledere, gjester og presse ankommer Gol tirsdag utpå dagen. Klokka 13.00 åpnes konferansen av LO Stat-leder Tone Rønoldtangen. Deretter går det slag i slag fram til det hele avsluttes litt etter kloka 10.00 på torsdag. Sammen med staben på Pers hotell skal tillitsvalgte og ansatte i LO Stat sørge for at programmet gjennomføres så knirkefritt som mulig.

-Det er mye praktisk jobbing i kulissene ved et slikt arrangement. Og naturligvis skjer det alltid noen uforutsette ting. Vår jobb blir å løse det som måtte oppstå av problemer, men jeg er ikke veldig bekymret, sier Lise Olsen, som har ansvaret for alt det praktiske. Hun skryter av LO Stat-gjengen, som i år satt ny rekord i rigging av sal. Under en time tok det å klargjøre salen.

- Samtidig er det en stor fordel at vi er på Pers hotell. Her har vi vært i over 40 år, og folka her kjenner drillen. Det finnes neppe den utfordringen de ikke har møtt før, så det blir nok et flott arrangement i år også, smiler Olsen.

Kartellkonferansen streames på nett. på www.lostat.no finnes linken til direktesendingen. Her vil det også lagt ut saker fortløpende. www.aktuell.no har også en bred dekning av konferansen.