Inntil i dag har meklingen foregått ved at Riksmekleren har hatt samtaler med partenes forhandlingsledere. De har så gått "hjem" til sine forhandlingsutvalg og tatt de nødvendige diskusjonene. Men fra i dag av og fram til det kommer en avklaring en gang natt til 26. mai, sitter partene på hver sine møterom hos Riksmekleren i Grensen i Oslo. Fortsatt er det Riksmekleren og forhandlingslederne som styrer løpet, men delegasjonene er i utgangspunktet på plass hele tiden. Spesielt det siste døgnet.

En rask sjekk fra vår side avslørte at stolene ikke har blitt noe mer bekvemme å sitte på, ventilasjonen i møterommene har sannsynligvis heller ikke blitt bedre og kaffemaskinen er fortsatt ikke av nyeste merke. Det er nok ikke meningen at man skal kose seg i disse lokalene, da blir man sittende for lenge. Riksmekler Nils Dalseide slo likevel fast med sin lune humor at "dere vet ikke hvor heldige dere er som får lov til å være med på dette."

Dalseide er for øvrig opptatt av taushetsplikten til de som deltar. Det er lang tradisjon for at meklingen foregår uten at utenverdenen får vite noe om utviklingen. Riksmekleren er den som skal uttale seg. Punktum. Det betyr også at vi ikke har mulighet til å avsløre noe om det som skjer underveis mot fristen natt til torsdag.