- En viktig del av enhver evaluering er å se på seg selv med et kritisk blikk. Og det skal vi gjøre. Vi har alltid hatt som mål at denne konferansen skal sette dagsorden og vet derfor at vi derfor må heve lista for hvert år, sier Rønoldtangen.

- Vi fikk et par trøkker underveis i år, med streiken i LO som påvirket programmet, samtidig som vi fikk sykdomsforfall fra Jonas Gahr Støre. Dette er ting vi ikke kan gjøre noe med, og jeg syns erstatterne Hans Christian Gabrielsen og Dag Terje Andersen gjorde en strålende jobb. Den faglig-politiske debatten ble veldig bra, syns jeg. Og det fikk jeg da også mange tilbakemeldinger om, sier hun.

LO Stat-lederen syns ellers ikke det er noe poeng å framheve noen programposter foran andre.

- Det er helheten og den røde tråden som må vurderes. I år var tråden blå. For det er klart at regjeringsskiftet og den politiske retningen de blåblå har valgt, nødvendigvis må påvirke programmet. Jeg er fortsatt skuffet over at vi ikke fikk besøk fra regjeringen, men vi får legge det bak oss og prøve igjen til neste år, sier hun.

Den praktiske gjennomføringen av konferansen sto til 20 i stil, mener Rønoldtangen.

- Det er et velsmurt maskineri som jobber når vi i LO Stat og staben på Pers hotell lager konferanse. Ikke alle vet hvor mye jobb som ligger bak et slikt arrangement, sier Rønoldtangen.

Her kan du lese Aktuells saker fra Kartellkonferansen og se innledninger og debatter i videoarkivet.