Distriktssekretær Arild Kjempekjenn i Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland er glad i å sykle. Som mosjonist. I vår fikk han ideen om å melde LO Stat på sykkelversjonen av Birken. Invitasjon gikk ut og påmeldingene strømmet inn. Lørdag møtte 17 sykkelklare folk i LO Stat-drakter og sykler i ulik prisklasse og kvalitet opp på Pellestova på Øyerfjelet. Inkludert i gjengen var både LO Stat-leder Egil André Aas, NFF-leder Asle Aase og Mona Fagerheim, sekretær i LO Stat.

"Sterkere sammen", lød slagordet på sykkeldraktene. Og det klarte gruppa å leve opp til. Riktig nok måtte de ha en liten ventestopp rett før mål på Lillehammer, for å kunne trille sammen over mål. Da opplyste speaker om at LO Stat måtte avholde et kort fagforeningsmøte" før de kunne avslutte rittet for sin del.

Og de hadde vel heller ikke vært en ordentlig fagforening uten å gjøre litt fagforeningsting. Siden det nærmer seg valg hadde de satt opp en bod, der de informerte om LO Stat og at livet ikke bare er sykkelløp. Det skal tas valg også, den 9. september.

-En flott tur og en fin måte å markere fellesskapet vårt på, sier Egil André Aas og Arild Kjempekjenn. -Dette skal gjentas. Og neste år blir vi flere som er sterke sammen, sier de to.

LO Stat i Birken 2019