TEKST: May Berg / LO Media

På kartellkonferansens siste dag ble hun applaudert inn som ny sekretær i LO Stat, sammen med Dag Westhrin fra NTL.

Anniken Refseth (36) har vært leder for Administrasjons- og ledelsespersonalets fagforening i Norsk Jernbaneforbund siden 2005, et verv hun har hatt siden 2005. Hun er ansatt som ruteplanlegger og materialplanlegger i NSB. Refseth er også medlem av forbundsstyret i Norsk Jernbaneforbund.

Hun er fra Hommelvik i Sør-Trøndelag, og har en fortid fra Framfylkingen og AUF og har også sittet i kommunestyret i hjemkommunen for Arbeiderpartiet. Hun har tre års ingeniørutdanning innen transport og logistikk, samt ett års økonomiutdannelse.

Hundre prosent

- Jeg er vant til å ha mange jern i ilden, men nå skal det bli fint å få samlet seg og gjøre ting ett hundre prosent, sier trønder-jenta. Så skyter hun raskt inn:

- Men jeg har villet det og. Det er fint å få prøve seg, og jeg har lært masse. Nå kjenner jeg meg veldig klar for å ta fatt på nye oppgaver.

Refseth sier at Jernbaneforbundet har vært en god skole. Nestleder Jane Brekkhus Sæthre har tatt henne under sine vinger.

- Her har jeg fått både ros og ikke minst ris når det har trengtes, ler hun, og forteller at hun har fått store oppgaver å vokse med, blant annet i lønnsforhandlinger.

- Jeg liker å jobbe med tall, og å ha struktur og orden på ting, sier hun.

Hun beskriver seg selv som nøye og etterrettelig, og glad i folk, selv om hun er litt sjenert på det personlige planet.

- Og jeg står gjerne i spissen. Jeg er ikke redd for å ta ansvar, smiler hun.

(aktuell.no:) Flere saker fra Kartellkonferansen