Flåthen var tidlig ute med støtte til de streikende i offentlig sektor. Onsdag klokken 1500 går den mektige LO-lederen på talerstolen på Youngstorget for å si sin mening om det han kaller en "rettferdig streik."

Også LO Stat-leder Tone Rønoldtangen skal holde appell til de streikende i hovedstaden. Når streiken trappes opp onsdag morgen, er ca 4600 LO-medlemmer i staten i konflikt. Disse fordeler seg på 11 forbund, med Norsk Tjenestemannslag som det største.

På Youngstorget blir det ikke bare taler. De streikende og sympatisører i og utenfor LO-familien får også oppleve en dose kultur med gatesangere, orkester og en liten overraskelse som skal være med på å løfte stemningen.  Deltagerne oppfordres til å ta med seg faner og plakater for å sette preg på torget under arrangementet.

I Trondheim er det også massemønstring med appeller onsdag. Da i regi av LO Stat og LO Kommune. Kulturen er det den gamle Kids-vokalisten Dag Ingebrigtsen som står for når de streikende, medlemmer og sympatisører møtes på Trondheim torg klokka 1200.

Bergen hadde sin massemønstring i dag, tirsdag, og samlet masse folk på Torgalmenningen. Torsdag klokken 1400 står Stavanger for tur. Da blir det massemønstring med sentrale og lokale innledere. Kulturen blir besørget av lokale krefter.

Også i de andre byene som er streikerammet gjennomføres det arrangementer denne uka.

- Det er flott å se at det skapes så mye engasjement over hele landet. Tilbakemeldingene til oss er at kampviljen er stor. Faktisk ringer det folk og ber om å bli tatt ut i streik, smiler Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat.