LO Stats leder påpekte etter at valgresultatet var klart at de fire partiene før valget pratet mye om fornyelse og endring av kurs i denne valgkampen, men at velgerne fortsatt hadde til gode å høre hva de konkret har tenkt til å gjøre.

- I store trekk er det jo fortsatt slik. Avtalen er konkret på noen punkter, men på andre områder er den ullen i sin form. Ikke minst på områder som arbeidsliv og organiseringen av offentlig sektor. Vi får nesten bare vente og se hva som kommer, sier hun.

Hun konstaterer likevel at signalene fra valgkampen og formuleringene i partienes programmer bærer bud om at fagbevegelsen kommer til å møte utfordringer i årene som kommer.

- Vi er jo i tillegg spent på hvem som skal overta FAD, som jo er de statstilsattes «eget departement.» Hvilket av de to regjeringspartiene som skal styre i dette departementet vil naturligvis påvirke den politiske retningen regjeringen vil velge. Selv om mye gjerne signaliseres i en regjeringserklæring, ligger det mye politikk i den daglige driften av departementet, sier hun.