AV: Morten Hansen / aktuell.no

– Det oppleves pussig å fylle 60 år. Plutselig er man 60 – det som mange kaller for gammel. Jeg føler meg ikke slik, men tar fødselsdatoen til etterretning. Det er jo som man sier; alternativet er mye verre, konstaterer Rønoldtangen.

LO Stats øverste leder planlegger ikke den helt store feiringen i anledning dagen.

Formiddagen har hun brukt på et møte i det fagligpolitiske kulturutvalget, senere i kveld kommer den nærmeste familien på kaffebesøk. Først på lørdag blir det litt selskapeligheter.

– Jeg skal ha et hageselskap med 40 gjester. Det er ikke for å feire dagen, men det er i tilknytning til dag, sier jubilanten.

Gir gave til Folkehjelpa

Tillitsvalgtstoppen gjør ikke det mange av hennes kollegaer gjør når de fyller rund dag – holder mottakelse. Rønoldtangen sender i stedet ut et kort.

– Pengene som en slik mottakelse vil ha kostet, har jeg bestemt skal gå til Norsk Folkehjelp. I tillegg har jeg sent ut et kort til de som det hadde vært naturlig å invitere, hvor jeg forteller hvorfor de ikke blir invitert. I tillegg har jeg oppfordret de som føler for det, istedenfor en gave til meg, gir pengene til Folkehjelpa, sier Rønoldtangen.