LO Stat-lederen sier at det ikke akkurat kom som noen stor overraskelse at regjeringen tar i bruk ostehøvelen også i 2021-budsjettet. 
– Vi er jo ikke tunglært og har skjønt at denne regjeringen kommer til å fortsette med disse flate kuttene. Pengene bruker de til å finansiere skattekutt for Ernas rike venner. Dette er mer ideologi enn klok forvaltning, sier en oppgitt Aas. 
– Men det er alvorlig at de viderefører kuttene uavhengig av at vi står midt i en pandemi hvor staten er under et voldsomt press. Jeg vil sterkt advare mot at dette gjennomføres, sier Aas. 

Les også: Syv år med kutt i staten: Her er summene

Han minner om at regjeringen over år har fått god dokumentasjon på at flate kutt er skadelig for omstilling og fornyelse. 
Konsekvensene har de jo fått beskrevet og advarslene har kommet, selv fra deres egne virksomhetsledere. Dette er ingen god måte å styre et land på. Det er en utarming av staten. Resultatet blir dårligere tjenester til innbyggerne, sier Aas. 
Aas legger til at alle, også statsansatte, ønsker seg en mer effektiv offentlig sektor, og han mener det det fullt mulig å effektivisere og samtidig rigge staten for framtida.  
– Men da trenger vi politikere som tør å ta de modige valgene, som prioriterer, ikke de som toer sine hender, pålegger flate kutt og svekker alle tjenester like mye, poengterer han. 
Regjeringen foreslår riktig nok en engangsbevilgning til Nav på 500 millioner på grunn av Koronaen. 
– Det skal de ha kred for. Men samtidig pålegger de Nav store kutt i driftsbudsjettet. Og det har de gjort siden 2015. Forstå det den som kan, sier han.