- Et kjempeflott kurs. Sigrun (Torrissen) og Birgit (Stav) har gjort dette til en opplevelse å være med på. De utfyller hverandre så bra, og utfordrer oss. Jeg sitter igjen med mye nyttig kunnskap etter denne første delen av kurset, og ser fram til modul 2 i november, sier Hoti. Til daglig er hun ansatt i Skatteopplysningen i Kristiansand, men synds det er viktig å få fylt på med kunnskap om lover og avtaler i staten. Og dem er det mange av.

Tidligere ble dette og andre kurs i LO Stat gjennomført som ukeskurs. Men når antall ansatte blir færre og arbeidsoppgavene flere, så fikk LO Stattilbakemeldinger om at en uke på kurs ikke var spesielt populært verken fra arbeidsgiverens eller familiens side. Dermed la LO Stat om. Nå splittes kurset i to moduler, og søknadsmengden går opp igjen.

For tilbudet er bra. Gratis kurs med innledere som har spesialkunnskap på området.

- En fin gjeng å holde kurs for. Aktive folk, sier Birgit Stav, distriktssekretær i Bergen, som sammen med kollega Sigrun Torrissen i Stavanger kjører kursene.

Kursene er en blanding av innledninger og gruppeoppgaver, som krever konsentrasjon og vilje til å stå på. Og det var ikke mangelvare hos de 28 som deltok på kurset i Bergen.