Det er hovedtariffoppgjør i år, og dermed ekstra mye å gjøre for LO Stats tillitsvalgte. De går inn i en modus der tall, tekst, strategier, forhandlinger og sene netter blir en del av tilværelsen.

- Selvfølgelig er det slitsomt av og til, men dette er en av LO Stats hovedoppgaver, og vi vet hva vi går til, sier de to.

7.april klokka 10, står det i kalenderen til begge at de er opptatt med forhandlinger. Da innledes tariffløp i både Spekter og staten. Og dette er ikke løp designet for sprintere. De vil vare til godt utover forsommeren. Ja, kanskje må til og med litt av høsten tas i bruk for å komme i mål.

A-delsforhandlingene i Spekter gjøres unna raskt. Det er når B-delsforhandlingene i 10 områder starter at det blir omfattende. I staten kommer den første merkesteinen den 30. april. Natt til 1. mai går forhandlingsfristen ut. Blir det ikke enighet må partene ta turen til Riksmekleren.

LO Stats nettsted vil være en viktig informasjonskanal under hele oppgjøret. Vi vil prøve å holde dere oppdatert om det som skjer.