LO Stats kartellkonferanse på Gol samler årlig rundt 200 tillitsvalgte, innledere, presse og gjester fra inn- og utland. Konferansen har tradisjonelt vært et tenkeloft der sentrale temaer debatteres og nye ideer lanseres. Kartellkonferansen har vært arrangert årlig - med noen opphold - helt siden 50-tallet. Hvert fjerde år kombineres konferansen med representantskapet, som er LO Stats "landsmøte". I år varer arrangementet fra tirsdag 13. - fredag 16. november.

På representantskapsmøtet skal nytt prinispp- og handlingsprogram og uttalelser vedtas. Regnskap og årsmeldinger skal også godkjennes og så skal det avholdes valg. Valgkomiteen jobber fortsatt med kabalen. De må uansett finne fire nye tillitsvalgte når distriktssekretærene Harald Lund og Sigrun Torrissen, samt førstesekretær Kari Kjerkol går av for aldersgrensen. Samtidig har kartellsekretær Tor Jørgen Lindahl frasagt seg gjenvalg.

Men med respekt for viktige representantskapssaker: det er nok Kartellkonferansen onsdag og torsdag som tiltrekker seg størst ekstern oppmerksomhet. Denne gangen med navn som Jens Stoltenberg, Roar Flåthen, Rigmor Aasrud, Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen på lista over innledere.

- Vi har satt sammen et program som vi tror kan videreføre Kartellkonferansens status som et viktig politisk verksted. Ganske mye valgkamp, litt Europa og finanskrise, litt om Norden, litt om tariffpolitikk og helsedebatt til slutt. Jeg gleder meg veldig til det som er høstens store begivenhet for oss i LO Stat, sier Rønoldtangen, før hun haster videre til de siste forberedelsene.