LO Stat-leder Egil André Aas mener venstresiden har nådd fram med budskapet. Da resultatene strømmet inn mandag kveld og det ble klart at det blir ny regjering med Jonas Gahr Støre som statsminister, kunne LO Stat-leder Egil André Aas konstatere at målet er oppnådd.
 
– Folk har tatt til seg det vi har påpekt – at forskjellene har økt. De vil ikke ha det sånn som det har vært til nå; at de de som har mest har fått mest og de som har minst har fått minst, sa Aas til frifagbevegelse mandag kveld.
 
LO Stat-lederen fastslår at han er optimist foran de kommende fire årene. 
 
– For det første får vi en etterlengtet ny kurs for Norge. For oss i LO Stat betyr dette at vi er i en en situasjon hvor vi kan sette oss til bordet med en politisk ledelse som faktisk er villige til å lytte til oss, sier Aas.
 
Han legger ikke skjul på at partssamarbeidet de siste åtte årene med Erna Solberg som statsminister stort sett har handlet om at ulike statsråder kunne krysse av møter med fagbevegelsen. Uten å lytte til innspill.
 
– Vi har bare i liten grad blitt hørt. Det at vi nå kan få reelle samtaler er i seg selv er positivt. Det gir oss muligheten til å finne ut av ting sammen. Jeg er veldig optimistisk for de neste fire årene, sier Aas.
 
Noe av det første Aas vil ta opp med ny regjering er ABE-reformen. De såkalte ostehøvelkuttene pålegger statlige virksomheter å barbere sine budsjetter med en viss prosentsats årlig.
 
Jonas Gahr Støre har ved flere anledninger, blant annet på LO Stats kartellkonferanse på Gol, sagt at Arbeiderpartiet vil gjøre noe med denne reformen.
 
– Det å komme inn i et spor hvor vi beveger oss vekk fra flate kutt og New Public Management-tankegangen blir viktig. Jobben med å utvikle innholdet i en tillitsreform for offentlig sektor må også prioriteres, sier Aas.
 
LO Stat-lederen er klar på at han vil passe på å minne Støre på hva den påtroppende statsministeren tidligere har sagt.
 
– Men jeg tror jo egentlig ikke han trenger noen slik påminnelse. Støre har i løpet av valgkampen bekreftet at han vil ha endringer på disse områdene, sier Aas.
 
LO Stat-lederen er stolt over valgkampen som er ført av LO Stat og forbundene, og noterer seg rødgrønn vekst i viktige geografiske områder. Nord i landet, der Arbeiderpartiet har slitt de siste årene, er ting i ferd med å snu. 
 
– Jeg tror vi har spilt en rolle der. Vår primære oppgave denne valgkampen har vært å synliggjøre hvordan Solberg-regjeringen har svekket staten og offentlig sektor. Og hvilke følger det har fått, både for brukerne, altså folk flest, og for offentlig sektors muligheter til å yte de tjenestene de skal. Våre distriktssekretærer har gjort en strålende jobb sammen med fylkesutvalgene sine. Ikke bare i valgkampen, men i hele 2021. Dette har vært systematisk arbeid på flere plan. Og nå kan vi si med Jonas: Vi klarte det!