LO Stats student- og ungdomskonferanse arrangeres i dagene 30. september - 2. oktober på Klækken Hotell på Hønefoss. Konferansens motto er "lære, lytte og delta".Her kan du lese mer og melde deg på:

Programmet er under arbeid og vil legges ut i sin helhet om kort tid. Men en ting er sikkert. En av dem som kommer dit er den tidligere barnevernspedagogen og FO-medlemmet Touraj Keshtkar, bedre kjent under artistnavnet Tooji.

- Jeg gleder meg til å få snakke til fagbevegelsen om temaer som opptar meg mye, sier Tooji. I vår bransje lever vi i en boble der det er lett å dyrke seg selv. Jeg vil noe mer. Og da er kampen for likestilling og mot diskriminering et bra budskap å fronte, sier han.

Tooji sjokkerte mange da han valgte å komme ut av skapet og stå fram som homofil med videoen «Father», som også er den offisielle låta for Pridefestivalen som arrangeres denne uka. Videoen med det som blir beskrevet som svært intime scener mellom to menn, ble spilt inn i Frogner kirke. Og da ble det bråk. Han ble «tatt av» jobben som programleder i MGP-Junior, og fikk gjennomgå i kommentarfeltene. Men han fikk også tommelen opp fra mange.

Ungdomskonferansen LO Stat høsten 2015- Det var som forventet, det eneste som overrasket meg var den voldsomme polariseringen. Men jeg visste hva jeg gjorde og jeg er villig til å betale prisen. Norge er fortsatt et heteronormativt samfunn, der homofile opplever fremmedgjøring og diskriminering. Ikke minst på grunn av kirkens holdninger, sier han.

Dette er noe av det Tooji kommer til å snakke om på ungdomskonferansen. Eddie Ingebrigtsen, som er forbundssekretær og sammen med LO Stats Anniken Refseth, en av pådriverne for konferansen, gleder seg til Tooji skal møte deltakerne på Klekken.

- Vi vet at Tooji har det veldig travelt. Men dette sa han ja til med en gang. Det syns jeg er veldig flott, sier Ingebrigtsen.

Her kan du lese mer om konferansen og melde deg på:

For ytterligere spørsmål om konferansen: kontakt Anniken Refseth (LO Stat) 916 53736 eller Cathrine Ertsås (Postkom) 928 57869