I vakre Lindesnes fikk deltakerne først høre om fremtidige utfordringer i lov- og avtaleverk. Randi Stensaker er nok den i LO Stat som kjenner avtaleverket best etter mange år ved forhandlingsbordet.

- Den blåeste regjeringen vi har hatt er dessverre i ferd med å sette svære negativ fotavtrykk i vårt avtaleverk, slo hun fast. Hun  hadde også en gjennomgang av resultatet og forhandlingene i årets mellomoppgjør i staten, mens distriktssekretær Odd Helge Henriksen tok en gjennomgang av oppgjøret i Spekter. 

Yordanos Tafla fra Fagforbundet er på sin første sommerkonferanse i regi av LO Stats sørligste fylkeskartell.

- Jeg syns det har vært veldig nyttig å lære om avtaleverket og de utfordringene som kommer. Stoffet blir lagt fram på en god måte som gjør det lett å forstå. Så er det også veldig koselig å treffe andre som er opptatt av det samme, sier hun, mens Inger Rødland fra Postkom kunne fortelle at hun ofret en fridag for å kunne bli med.

 - Så viktig er dette for meg, sier hun. Temaene er veldig interessante og med formidlere som gjør stoffet levende, så slipper man å lese seg til dette selv. Samtidig så vi får en opplevelse med på kjøpet. Denne gang med en omvisning på Sjøllingstad Uldvarefabrikk, forteller hun.

Sommerkonferanse i Lindesnes

Yordanos Tafla (Fagforbundet) og Inger Rødland (Postkom). Foto: Odd Helge Henriksen