Selv kunne hun nok tenkt seg å være delt i to under kongressen. Med plass i den hardt arbeidende valgkomiteen var det ikke alt Rønoldtangen fikk se på nært hold i salen, men til gjengjeld var komiteens medlemmer desidert mest omsvermet fram til mandagens valg.

-Jeg syns det var veldig ok å få delta i arbeidet med å sette sammen den nye LO-ledelsen. Selvfølgelig var det uenighet underveis, siden det var to kandidater som gjerne ville bli leder. Men vi hadde hele tiden et mål om å komme fram til en enstemmig innstilling. Det klarte vi, noe jeg er stolt over å ha bidratt til, sier hun.

Hun mener det er på tide at man legger bak seg ting som skjedde i kampens hete og heller se framover.

-Vi har fått en flott LO-leder og hun har med seg sju dyktige tillitsvalgte i ledelsesgruppa si. De kommer til å gjøre en god jobb. Det er jeg overbevist om, sier Rønoldtangen.

Selv om det meste både før, under og etter har handlet om lederkampen mellom Gerd Kristiansen og Tor Arne Solbakken, velger Rønoldtangen også å trekke fram valget av MFOs Renée Rasmussen som LO-sekretær når hun omtaler de nye i Folkets hus.

-Renée er en flott tillitsvalgt som kommer fra et lite forbund, men som kan mye om både høyskolegrupper og kultursektoren og de utfordringene som ligger der. Det blir spennende å se hvilken rolle hun får i den nye ledelsen, sier Rønoldtangen.

Selv om man nesten skulle tro det, kongressen handlet ikke om valg alene. Politikken er fortsatt det viktigste. Ikke minst fordi det som vedtas av politikk på LO-kongressen ofte får stor innvirkning på norsk politikk generelt.

-Det ble gjort gode vedtak om både EØS og oljeboring. De bærer begge preg av kompromiss, men det er også et tegn på at ingen har bare rett i sin argumentasjon. Dette er styrken til LO som organisasjon; at vi finner løsningene i betente saker.

-Den nye LO-ledelsen har fått en arbeidsordre i det nye handlingsprogrammet. Det ligger mye jobb der, men først og fremst skal både de og vi andre i LO gjøre vårt for at vi fortsatt kommer til å ha en regjering som er med oss og ikke mot oss etter 9. september, sier LO Stat-lederen.