Mens trøndersommeren var på sitt beste, ble årets PSTEREO-festival arrangert i Trondheim. Med musikk fra fire scener var alle billetter solgt allerede før festivalen åpnet. Blant de som bidro til å trekke godt over 20000 publikummere ned til Marinen var svenskene First Aid Kit, Kaizers Orchestra, Raga Rockers og danske Mew.

Gjennom det godt etablerte samarbeidet med LO Ungdom i Sør-Trøndelag var  også LO Stat denne gangen en aktiv deltaker ved LO-standen. Standen ble godt besøkt og sofagruppene var jevnlig opptatt av folk som prøvde seg på quiz eller kjørte Mariokart på Wii, i håp om å vinne festivalpass til neste år. Mange hadde spørsmål om rettigheter i arbeidslivet. Andre stakk bare innom for en hyggelig prat eller for å få noen av våre give-aways.

- Med så mange mennesker samlet er dette en god måte å synliggjøre oss på. Mange ga også uttrykk for at det var flott at vi hadde stand på festivalen, forteller distriktssekretær Lars Børseth. Dessuten er det jo gøy, smiler han.

Også i Bodø var det festival i helga. Med både betalende, gjester og frivillige ble det en gedigen folkefest for nærmere 9000 deltakere både 17 og 18.august. Festivalen åpnet i strålende sol fredag ettermiddag. Det første som møtte deltakerne var standen til LO Stat med utdeling av sitteunderlag og ørepropper, og mulighet for å delta på quiz.

Dette vet folk fra tidligere år, og før første artisten stor på scenen kl. 5, var alt av ørepropper og sitteunderlag borte. Utover dagene og kveldene ble standen godt besøkt. En del har spørsmål om rettigheter i arbeidslivet eller problemstillinger fra egen arbeidsplass. Andre stikker innom for å slå av en prat, og mange deltok på quiz.

LO Favør var årets tema på standen, og den var derfor også bemannet med rådgivere fra Sparebank1 Nord-Norge. På Parkenfestivalens 3 scener kunne deltakerne oppleve bl.a. Jarle Bernhoff, Hurra Torpedo, The Presidents, Seigmenn og Roxett på fredag. På lørdag vanket Daniel Nordgren og så begynte det hele å ta av…først med Hellbillies og så Sirkus Eliassen som satte hele Rensåsparken i Bodø i bevegelse. Senere kom Kaizers og til slutt en pangavslutning med The Prodigy.

- Litt av en folkefest og kjempeartig aktivitet for LO Stat, sier distriktssekretær Mona Fagerheim.