4600 medlemmer i LO Stats forbund er nå i streik. Se bilder fra streiken i staten her:

Været har vært på de streikendes side sørpå. De første dagene litt for varmt for folk -spesielt på Østlandet. Tillitsvalgte på jakt etter drikkevann og parasoller var et vanlig syn i hovedstaden. Omtrent samtidig ble det altså måket snø i Tromsø!

Men LO Stats distriktssekretær i Tromsø, Synnøve Eide, slår fast at ugreie værguder ikke har satt stopp for noe som helst. Dette er folk nordfra vant til å takle.

- Der søringene har sine friluftsmøter, trekker vi innendørs, forteller hun. I dag er det felles streikemarkering mellom hovedsammenslutningene i Tromsø. Denne foregår innendørs på Rica Ishavshotell kl. 19.00. Her blir det appeller fra de respektive aktørene. Fra LO og NTL stiller Anita Solhaug. I tillegg blir det kultur.

Tirsdag var det stort streikemøte på Verdensteateret med info og kultur. Sverre Kjelsberg spilte kampsanger fra tidligere HT-forestillinger. Det er vel unødvendig å si at dette skapte jubel blant de streikende.

I Oslo avholdes en stormønstring i dag i forbindelse med opptrappingen.

Fra Trondheim og Bergen meldes det også om stort engasjement. Onsdag morgen ble streiken trappet opp over hele landet, og i Trondheim er nå 350 medlemmer i LO Stat i streik. Her kan du lese mer om det.

I Bergen var det stormønstring på torgalmenningen tirsdag, og det er planlagt mye ny aktivitet de neste dagene.