Det var et visst preg av alvor da Dalseide ønsket partene velkommen på Riksmeklerens kontor mandag. De to neste ukene blir kontorlokalene i Grensen i Oslo et slags andre hjem for partene. Skikkelig travelt blir det nok ikke før de tre-fire siste dagene, men LO Stat-leder Tone Rønoldtangen og hennes forhandlingsutvalg bestående av tillitsvalgte fra berørte forbund, er forberedt på lange dager.

-Det skal være litt alvor i en mekling. Det står mye på spill. For alle. Vi går inn i denne meklingen med et klart mål om å komme fram til et resultat ved midnatt den 25. mai. Det blir utfordrende, men vi skal gjøre vårt for å finne gode løsninger, sier hun.

Samtidig vet Rønoldtangen at medlemmer landet rundt i disse dager forbereder seg på det som kan skje om Riksmekleren må kaste kortene.

- Det er en del av bildet at streik er et alternativ. Ingen ønsker å streike, men våre medlemmer har vist at de gjør det hvis de må. Jeg tror ikke motivasjonen er noe mindre i år, sier hun.

Les om LO Stats første streikeuttak her:

- Hva er hovedutfordringene akkurat nå?

- Riksmekleren er veldig klar på at det er han alene som skal informere fra meklingen. Vi er avskåret fra å gi detaljer fra det som skjer under mekling. Slik må det være. Det er en god ordning hvis den respekteres av alle, sier Rønoldtangen, før hun iler til et nytt møte med Dalseide.