Pressemelding fra LO Stat, 23.9.2020

- Dette forhandlingsbruddet må staten ta på seg ansvaret for. Vi var villig til å finne en løsning hvor vi hensyntar den spesielle situasjonen landet, og norsk arbeidsliv er i under pandemien. Men vi møtte en motpart som åpenbart hadde bestemt seg på forhånd, sa LO Stat-leder Egil André Aas da forhandlingene brøt sammen tidligere i september.
Det første møtet hos riksmekler Mats W. Ruland i dag er et status- og planleggingsmøte. Aas er optimist før start.
 - Jeg går inn i meklingen med tro på at vi skal finne en løsning innen fristen. Men det blir utfordrende, og vi trenger en motpart som er villig til å bevege på seg. Det ville de ikke under forhandlingene, sier han.
Aas slår fast at det store stridsspørsmålet er økonomi.
Det er det dette først og fremst handler om. I forhandlingene var tilbudet innledningsvis fra staten null. Ingen friske midler. Og det sto de på. Så der er vi fortsatt. Og der bør vi jo helst ikke være når fristen nærmer seg, konstaterer han.
Aas vil ikke nå spekulere i mulighetene for at årets oppgjør kan ende i konflikt.
- Vi ønsker jo først og fremst å finne en løsning. Der skal vi bruke kreftene våre. Men samtidig er det jo slik at det motsatte kan skje og det ender med streik. Naturligvis må vil legge planer for et slikt utfall. Og det gjør vi, sier han.

For ytterligere kommentarer:
Egil André Aas, leder i LO Stat, 928 40 455
Stein Syrstad, kommunikasjonsansvarlig i LO Stat, 906 89 882