LOs sommerpatrulje er vaktbikkja for ungdom i arbeidslivet. Mange møter arbeidslivet for første gang i sommerjobb eller i jobb ved siden av skole og studier. Unge er mer sårbare for å bli utnyttet i arbeidslivet, og kjenner ofte ikke sine rettigheter. Sommerpatruljen svarer på spørsmål og gir informasjon om rettigheter i arbeidslivet, og der det oppdages brudd på regler og lovverk løses ofte dette på stedet.

Sommerpatruljen skal sikre at ungdom får er trygt første møte med arbeidslivet, og gjennomføres fra 25. juni til 13. juli. Flere hundre unge tillitsvalgte reiser rundt til arbeidsplasser der mange unge jobber, og snakker med tusenvis av ungdommer i sommerjobb. I fjor besøkte patruljen 5575 bedrifter over hele landet, og i hver femte bedrift ble det funnet lovbrudd.

Sommerpatruljen besøker mange arbeidsplasser og gir de ansatte råd og veiledning om sine rettigheter. Har du tips om et sted sommerpatruljen bør besøke, eller vil du selv ha besøk av sommerpatruljen, kan du sende dem en e-post på sommerpatruljen@lo.no. Alle henvendelser behandles anonymt og konfidensielt.

Ikke alle får besøk av LOs sommerpatrulje på sommerjobben, og hvis du har spørsmål om rettigheter i arbeidslivet kan du ringe LOs sommerpatruljetelefon på telefon 8100 1999. De svarer deg raskt og konfidensielt på det du lurer på om arbeidsliv, og kan også kontaktes på sommerpatruljen@lo.no.