Klart for tariffoppgjør i staten

BRYTER MED STATEN: Tariffoppgjøret i staten blir en nøtt for Riksmekleren, konstaterer LO Stats leder, Tone Rønoldtangen. Foto: Morten Hansen
FORHANDLINGER: Forrige gang det var hovedoppgjør i staten, i 2014, ble det brudd. Nå går LO Stat-leder Tone Rønoldtangen løs på en ny tariffvår.

"Vårens vakreste" kalles det gjerne av tillitsvalgte. Det er tariffoppgjøret de mener. Tirsdag klokken 13. er det oppstart i staten. LO Stat-leder Tone Rønoldtangen "grugleder" seg til det som blir en travel og utfordrende periode.

Publisert: Sist oppdatert:

- Dette er jo noe av det viktigste vi holder på med, men samtidig også veldig krevende, sier Tone Rønoldtangen dagen før dagen.

Når partene møtes i auditoriet i R5 i Akersgata 59 tirsdag er det med følelsen av litt høytid og litt mer spenning. Fram mot fristen 1. mai (midnatt 30. april) skal LO Stat, YS Stat, Unio og Akademikerne på den ene siden og Kommunal- og moderniseringsdepartementet på den andre siden prøve å finne en løsning. Skulle det slå feil, står riksmekleren klar i begynnelsen av mai.

- Vi går alltid inn i slike forhandlinger med et mål om å bli enige innen fristen, men jeg må jo legge til at også i år blir det utfordrende, slår LO Stat-leder Tone Rønoldtangen fast.

Pressen inviteres til å være tilstede for å ta bilder før åpningen. Etter at formalitetene er gjennomført, der partene presenterer sine innledende krav, vil forhandlingslederne være tilgjengelig for spørsmål.

Kontaktperson tirsdag:

Stein Syrstad, informasjonssjef: 906 89 882