Gisle Norheim ny personaldirektør

Gisle Norheim er i statsråd i dag utnevnt til ny personaldirektør i staten, og dermed også LO Stats forhandlingsmotpart. LO Stat-leder Tone Rønoldtangen ønsker Norheim velkommen og ser fram til et konstruktivt samarbeid.

Publisert:

- Det ligger noen utfordringer og venter på oss i tida framover, så både personaldirektøren og partene på arbeidstakersida får nok hendene fulle. Jeg syns det er bra at utnevnelsen kommer nå på høsten, slik at Norheim får god tid til å forberede seg på neste års hovedoppgjør, sier Rønoldtangen.

Norheim er 52 år og kommer fra stillingen som avdelingssjef i Nordisk ministerråd i København. Fra 1998 til 2012 hadde Norheim ulike lederstillinger i Forsvarsdepartementet. Fra 2009 til 2012 var han ekspedisjonssjef og ledet avdelingen for personell og fellestjenester.

Norheim er utdannet jurist og har arbeidsrett som spesialfag. Han tiltrer 1. desember.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har ansvaret for den statlege arbeidsgiverpolitikken. Statens personaldirektør vil lede avdelingen som arbeider med å utvikle den statlege personal- og arbeidsgiverpolitikken.