Hurtiglenker

Søk

  • LO Stat der du bor

    LO Stats distriktskontorer, distriktssekretærer og fylkesutvalg over hele landet.

  • Om LO Stat

    Kontaktinformasjon, personomtaler, valgte organer, vedtekter og historikk.

  • Våre forbund

    En oversikt over hvilke forbund som er tilsluttet LO Stat.

Fare for streik blant ansatte i Akasia

LO Stat har i dag levert plassfratredelse for 94 av Fagforbundet medlemmer i Akasia, hvorav de fleste er barnehageansatte. Det er uenighet om de ansattes pensjon som kan utløse en streik, dersom meklingen ikke fører til enighet 4. mai.

MEKLING: LO Stats forhandlingsleder Øystein Gudbrands, skal forsøke å løse floken i Akasia.
MEKLING: LO Stats forhandlingsleder, Øystein Gudbrands, skal forsøke å løse floken i Akasia.

Seksti av Fagforbundets medlemnmer det er meldt plassfratredelse for er ansatt i Akasia Barnehage AS, fordelt på i alt sju barnehager i Bergens-området. De resterende 34 er i Akasia Eiendomsforvaltning AS og Akasia Kirke og Gravplass AS. 

Bytte av arbeidsgiverorganisasjon

Forhandlingene mellom de ansattes organisasjoner og Akasia har pågått siden mai 2016, etter at Akasia meldte seg inn i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

Halvparten av barnehagene i Akasia kommer fra PBL, en arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager i Norge, mens den andre halvdelen kommer fra KA, en arbeidsgiverorganisasjon for virksomheter med kirkelig forankring. Medlemmer innen kirke, gravplass og eiendomsforvaltning kommer alle fra KA-området. 

Ikke bare Fagforbundet sin kamp

Ved bruddet i februar 2017 var uenighet om pensjon en sentral og en utløsende faktor. Avsluttende sentrale forhandlinger mellom Spekter/Akasia og LO Stat/Fagforbundet førte ikke fram. I tillegg til Fagforbundet har Utdanningsforbundet, Delta og Lederne medlemmer i de tre virksomhetene Akasia Barnehage AS, Akasia Eiendomsforvaltning AS og Akasia Kirke og Gravplass AS. Alle Fagforbundet sine medlemmer som omfattes av plassfratredelsen er informert.

LO Stat
Møllergata 10
0179 Oslo

Telefon: 23 06 83 00

lostat@lostat.no

 

 

Innhold:
Stein Erik Syrstad
stein.syrstad@lostat.no

Teknisk:
Heidi Kvalø Engelund
heidi@lomedia.no