Hurtiglenker

Søk

Du er her:

Tilbyr gratis norskopplæring for minoritetsspråklige!

Gjennom et samarbeid med AOF Midt-Norge har LO Stats distriktskontor for andre år på rad mottatt kompetansemidler fra staten til grunnleggende norskopplæring for innvandrerbefolkningen.

Inviterer til norskopplæring for minoritetsspråklige

Kompetansepluss er en tilskuddsordning for opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig, ikt og norsk eller samisk. Virksomheter og frivillige organisasjoner kan søke om penger gjennom ordningen, som skal bidra til at voksne får nødvendig kompetanse til å mestre krav og omstilling i arbeidslivet.

- Da LO Stats distriktskontor i Trondheim i 2015 ble invitert til et samarbeid med AOF Midt-Norge om å tilby slik opplæring til innvandrerbefolkningen i fylket var det lett å si ja til dette, sier distriktssekretær Lars Buenget Børseth. Fra før arrangerte vi den årlige mangfolds- og integreringskonferansen, en konferanse som setter innvandreres vilkår i arbeidslivet på dagsorden. Denne konferansen arrangeres i samarbeid med IMDi Midt-Norge, Trondheim kommune og Norsk Folkehjelp. Fra 2014 har vi også innledet samarbeid med Transform - Trondheim internasjonale festival, og nå arrangerer vi vår konferanse i tilknytning til festivaluka.

- For oss i LO Stat handler dette om å synliggjøre fagbevegelsen på en positiv måte for nye innbyggere. Vi vil jo gjerne at de blir medlemmer i et av våre forbund, forteller Børseth. Når vi nå for andre år på rad kan tilby grunnleggende språkopplæring gjør vi også noe praktisk for at deltakerne raskest mulig skal bli selvhjulpne i møtet med det norske samfunnet.

Fristen for påmelding til høstens opplæring nærmer seg og det er begrenset antall plasser ved kurset. Påmelding med navn, adresse, fødsels- og personnummer, epost og/eller mobilnummer sendes til lostat.trondheim@lostat.no

 

LO Stat
Møllergata 10
0179 Oslo

Telefon: 23 06 83 00

lostat@lostat.no

 

 

Innhold:
Stein Erik Syrstad
stein.syrstad@lostat.no

Teknisk:
Heidi Kvalø Engelund
heidi@lomedia.no