Hurtiglenker

Søk

Du er her:

Tariff-tjuvstart i staten

Det er lenge igjen til våren og hovedtariffoppgjøret i staten. Men allerede nå er forberedelsene i gang. I dag var det tariffkonferanse i Bodø.

Tariffkonferanse i Bodø, oktober 2017

Disse tariffkonferansene, som arrangeres over hele landet nå i oktober, tar for seg grunnlaget for tariffrevisjonen i staten, nye bestemmelser etter forrige tariffoppgjør og eventuelle utfordringer ved vårens tariffoppgjør.

To tariffavtaler i staten og arbeidet med et modernisert lønnssystem, i tillegg til sentrale og lokale bestemmelser i Hovedtariffavtalen, var gjenstand for diskusjon under konferansen. Dag Westhrin fra LO Stat gav deltakerne en grundig innføring i tallgrunnlag og aktuelle utfordringer foran vårens lønnsoppgjør, og innledet til diskusjon i grupper.

Erfaringene fra deltakerne etter lokalt lønnsoppgjør er veldig varierte, og enkelte plasser har endringene i lønnssystemet bidratt til økte lønnsforskjeller lokalt. Det kom også en del forslag til krav i tilknytning til Hovedtariffavtalen. Deltakerne kom fra Fylkesmannen i Nordland, NAV Hjelpemiddelsentral, Skatteopplysningen, Forsvaret, Mattilsynet, Nord Universitet, Kystverket og NAV Nordland.

I tillegg var forbundssekretærer fra FO og NTL representert.

LO Stat
Møllergata 10
0179 Oslo

Telefon: 23 06 83 00

lostat@lostat.no

 

 

Innhold:
Stein Erik Syrstad
stein.syrstad@lostat.no

Teknisk:
Heidi Kvalø Engelund
heidi@lomedia.no