Hurtiglenker

Søk

Du er her:

  • Forsiden
  • Vil stanse behandling av statsansattelov

Vil stanse behandling av statsansattelov

LO Stat-leder Egil André Aas har forbundslederne med medlemmer i staten i ryggen når han mener Stortinget bør sende regjeringens forslag til ny statsansattelov i retur. –Både innhold og saksbehandling er under enhver kritikk. Ingen er tjent med at denne saken presses gjennom i hurtigtogfart, sier LO Stat-lederen..

Forbundslederne
LO Stat-leder Egil André Aas får støtte fra forbundslederne med medlemmer i staten når han ber om grundigere arbeid med den kommende statsansatteloven. (Foto: Ole Palmstrøm)

- Det er svært uheldig at en lov som regulerer stillingsvernet til 166 000 arbeidstakere blir gjenstand for et arbeid av så dårlig kvalitet. Dette står i motsetning til ønsket om å vedta en lov som står seg over tid, sier Aas.

Lovforslaget vil svekke tjenestemennenes rettigheter på viktige punkter, og på noen områder skape en svakere rettsstilling enn i arbeidslivet for øvrig, mener han. 

- Etter vår oppfatning løser ikke dette utfordringen med høy midlertidighet i staten, og i tillegg svekkes stillingsvernet, sier Aas til frifagbevegelse.

Les hele saken på frifagbevegelse

LO Stat
Møllergata 10
0179 Oslo

Telefon: 23 06 83 00

lostat@lostat.no

 

 

Innhold:
Stein Erik Syrstad
stein.syrstad@lostat.no

Teknisk:
Heidi Kvalø Engelund
heidi@lomedia.no