Hurtiglenker

Søk

Du er her:

  • Forsiden
  • Meklingsfrist i staten natt til 24. mai

Meklingsfrist i staten natt til 24. mai

Torsdag formiddag ble meklingen i staten innledet med et forberedende møte hos Riksmekleren. Meklingsfristen er 23. mai ved midnatt.

LO Stats leder Egil A. Aas på vei inn til Riksmekleren 2. mai

Det innebærer at partene og Riksmekleren har tre uker på seg på å finne en løsning på uenighetene som førte til bruddet i statsoppgjøret 30 april på kvelden. Det betyr også at fasen med «radiotaushet» har startet for alle involverte.
 
- Slik må det være. Det er bra for alle parter at vi får muligheten til å mekle uten forstyrrelser. Det sier seg selv at vi har noen utfordringer de neste tre ukene, men vi går inn i meklingen med planer om å finne en løsning. Samtidig må vi selvfølgelig forberede oss på at det motsatte skjer. Så får vi se hvor det bærer, sier LO Stat-leder Egil André Aas.
 
Det er allerede levert en plassoppsigelse for LO Stats over 40.000 medlemmer i staten, men det betyr ikke at alle vil bli tatt ut i en eventuell konflikt. Den 9. mai vil Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) få beskjed om hvilke virksomheter som vil bli berørt, samt et omtrentlig antall. Innen 16. mai vil KMD få navnelistene og dermed også det nøyaktige antallet.
 

LO Stat
Møllergata 10
0179 Oslo

Telefon: 23 06 83 00

lostat@lostat.no

 

 

Innhold:
Stein Erik Syrstad
stein.syrstad@lostat.no

Teknisk:
Heidi Kvalø Engelund
heidi@lomedia.no