Hurtiglenker

Søk

Du er her:

  • Forsiden
  • Vinmonopolet og Norsk Tipping i havn - flere til mekling

Vinmonopolet og Norsk Tipping i havn - flere til mekling

Sommeren er sikret for polkundene og tipperne. Derimot skal LO Stat og Spekter i meklingsstafett for flere andre virksomheter.

POLET I BOKS: LO Stats forhandlingsleder Eivind Gran, med HKs Christopher Beckham og Helge Storvik, fikk enighet mellom LO Stat og Spekter i lønnsoppgjøret i Vinmonopolet.
POLET I BOKS: LO Stats forhandlingsleder Eivind Gran, med HKs Christopher Beckham og Helge Storvik, fikk enighet mellom LO Stat og Spekter i lønnsoppgjøret i Vinmonopolet.

MEKLING: LO Stats Øystein Gudbrands må konstatere at LO Stat skal i mekling. I går strandet forhandlingene for flere virksomheter.Siste innspurt i lønnsforhandlingene i Spekters område 9 er over. LO Stat kom sent på kvelden 29. mai til enighet i Norsk Tipping, Vinmonopolet og Stiftelsen Asta. Ikke alle virksomheter kom seg over målstreken. Det blir mekling og streikefare i Relacom, Geomatikk, Broadnet, Mediq Norway og for Fellesforbundet i Aim Norway.

-  Vi ikke kom i mål med alle virksomheter. Vi må bare konstatere at avstanden var for stor, sier Eivind Gran, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

Dato for meklingen kommer senere.

Om Spekter-forhandlingene

DISKUTERER: LO Stats Eivind Gran og Lise Olsen diskuterer.

A-delen gjelder for samtlige virksomheter i Spekter. A-delsforhandlingene danner grunnlaget for tarifforhandlinger på hver enkelt overenskomst (B-del). I B-delen regulerer lønns- og arbeidsvilkår i den enkelte virksomhet. Deretter går oppgjøret tilbake til LO Stat og Spekter (Fase 3). Kommer ikke partene til enighet går lønnsoppgjøret til mekling. I helseforetakene gjennomføres en egen landsomfattende forhandlingsrunde kalt A2.

 

Spekter er delt inn i 10 områder, og noen av dem har flere overenskomster. Slik er inndelingen:

1. Orkestre og teatre, 2. Norges Bank, 3. Avinor, 4. Lovisenberg, 5. Nettbuss, 6. NRK, 7. NSB, 8. Posten, 9. Øvrige virksomheter, 10. Helseforetak. Noen virksomheter er uten inndeling.

LO Stat
Møllergata 10
0179 Oslo

Telefon: 23 06 83 00

lostat@lostat.no

 

 

Innhold:
Stein Erik Syrstad
stein.syrstad@lostat.no

Teknisk:
Heidi Kvalø Engelund
heidi@lomedia.no