Hurtiglenker

Søk

Du er her:

Pensjonsfloken løst i Avinor

Streikefaren i Avinor er avblåst. LO Stat og Spekter har i natt forhandlet fram enighet om en ny pensjonsordning mellom Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Avinor.

ENIGE: -Vi har forhandlet fram en ny pensjonsordning og et solid lønnsoppgjør, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.
ENIGE: -Vi har forhandlet fram en ny pensjonsordning og et solid lønnsoppgjør, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

4. september sto Riksmekleren klar til å ta imot LO Stat og Spekter. Nå er floken løst i forhandlinger. 

- Vi har forhandlet fram en ny pensjonsordning og et solid lønnsoppgjør, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

Olsen er særlig fornøyd med at partene fikk løst spørsmålet om særaldersgrenser, et godt økonomisk oppgjør på 18.900 kroner i Avinor og  20.000 kroner i Avinor Flysikring. Mange fikk også økt turnustillegg.

- Videre fikk vi gjennomslag for viktige særavtalekrav i begge selskap, sier Lise Olsen.

Partene i Avinor-meklingen tok 29. juni pause i meklingen for å diskutere videre krevende spørsmål rundt pensjon. I denne perioden har partene sammen funnet fram til løsning. Dermed er streikefaren avblåst. Lønnsoppgjøret går nå til uravstemning.

Her kan du se protokollen fra forhandlingene.

LO Stat
Møllergata 10
0179 Oslo

Telefon: 23 06 83 00

lostat@lostat.no

 

 

Innhold:
Stein Erik Syrstad
stein.syrstad@lostat.no

Teknisk:
Heidi Kvalø Engelund
heidi@lomedia.no