Hurtiglenker

Søk

Du er her:

  • Forsiden
  • Pause i lønnsoppgjøret til august

Pause i lønnsoppgjøret til august

Fellesforbundet og Norsk Industri besluttet fredag ettermiddag å utsette årets lønnsoppgjør til august. Det betyr at tariffoppgjøret i Spekter og staten også blir utsatt. Dagens tariffavtaler gjelder fram til august. Årsaken til pausen er de alvorlige konsekvensene spredningen av koronaviruset har på det norske samfunnet.

Utsettelsen får betydning for alle de andre tariffoppgjørene dette året.

- Vårt system for lønnsdannelse er basert på at den konkurranseutsatte delen av industrien setter rammen for de andre oppgjørene. Derfor vil også alle de andre oppgjørene bli utsatt til frontfaget har forhandlet ferdig, sier LOs første nestleder Peggy Hessen Følsvik.

Rokker ikke ved frontfaget.

Etter at Norsk Industri og Fellesforbundet er ferdige vil de øvrige forhandlingene bli gjennomført fortløpende, inkludert Spekter og staten.

Forbundsleder i Fellesforbundet Jørn Eggum understreker at dette ikke rokker ved frontfagets rolle.

– Frontfaget setter rammen for alle norske arbeidstakere. Det eneste ansvarlige å gjøre i denne situasjonen er å utsette forhandlingene. En slik utsettelse, selv om det ikke har skjedd før, vil ivareta prinsippene ved norsk lønnsdannelse. Dermed blir også alle andre tarifforhandlinger utsatt, sier Jørn Eggum.

Protokollen om utsettelse mellom Fellesforbundet og Norsk Industri.

 

 

LO Stat
Møllergata 10
0179 Oslo

Telefon: 23 06 83 00

lostat@lostat.no

 

 

Innhold:
Stein Erik Syrstad
stein.syrstad@lostat.no

Teknisk:
Heidi Kvalø Engelund
heidi@lomedia.no