Les frifagbevegelses sak om statens krav:

Hyppige møter med motparten, de andre hovedsammenslutningene og eget sitt eget forhandlingsutvalg i beredskap. Slik er hverdagen til LO Stat-lederen. Det er hans første hovedoppgjør, men som tidligere forbundsleder i Norges Offisersforbund har han vært gjennom drillen noen år.

-Den siste uka er det alltid travelt, men slik skal det være. Men dette er ikke noe sololøp fra min side. Jeg har flinke folk rundt meg og et forhandlingsutvalg med representanter fra de berørte forbundene. Vi har gode diskusjoner før beslutninger tas.

Aas ønsker ikke å røpe detaljer fra de pågående forhandlingene. Det å holde kortene tett til brystet er en del av spillet.

-Samtidig er det sånn i disse forhandlingene at alt henger sammen med alt. Ingenting er ferdig før alt er landet. Vi har en frist å forholde oss til, og vi må bruke den tiden vi har, sier han.

Han røper likevel såpass at forhandlingen er «utfordrende» og at mye gjenstår.

-Men også dette er helt vanlig. Målet er en forhandlingsløsning, men historien har jo vist at vi ganske ofte har måttet ta veien om Riksmekleren for å komme i mål. Og det må vi selvfølgelig også planlegge for. Da er forberedelser til en eventuell konflikt også en del av bildet.

Skulle det bli brudd i staten, vil en tre uker lang mekling innledes tidlig i mai.